viernes, 8 de mayo de 2015

EN QUE CONSISTEIX LA GIMNÀSTICA RITMICA?


La gimnàstica ritmica és un esport majoritariament femení que consisteix a seguir una melodia amb aparells gimnàstics. Es pot practicar individualment o amb equips de fins a cinc noies, i es valora la dificultat tècnica dels moviments, el ritme i la bellesa de la coreografia amb una puntuació per part d'un jurat que determina qui guanya la competició. Els salts, girs i passades dels aparells apugen la puntuació, afinada per la gràcia del ball amb general.

Exiteixen cinc modalitats de gimnàstica ritmica: la corda, la pilota, les maces i la cinta. Per practicar aquest esport a part dels aparells que s'utilitzen, necessites unes punteres per protegir els peus i un vestuari especial (mallot). Les gimnastes llancen sovint els aparells i els fan fer moviments mentre elles salten i es mouen, la coordinació i l'habilitat per recollir els aparells sense perdre el compàs és un dels punts claus de l'esport. Ni les noies ni els aparells poden estar aturats mentre dura la música, ja que penalitza.

La gimnàstica rítmica és un dels pocs esports purament femenins ara on regna la plasticitat, la gràcia i la bellesa. Aques esport neix a l'antigua Unió de Repúbliques Soviètiques Socialistes, URRS, en una època caracteritzada per la Revolució Industrial, on es va permetre una varietat de pensaments nous que van impulsar la participació de la dona més enllà del habitual en tots els camps socials, el de la investigació, en el professionam en el laboral i obviament en l'esportiu. En un període relativament curt va tenir molta pujada i es van crear competències de molt alt nivel. El primer compionat mundial d'aquesta especialitat fou celebrat el 1963, i es va convertir en un esport olímpic el 1984 a Los Angles, on per prioritats polítiques no van participar l'URSS, coronant-se a camiona olímpica la canadenca Lory Fung. La base de la gimnàstica rítmica, sempre ha estat la coreografia clàssica i els seus iniciadors van ser mestres en dansa, especialistes en coreografia, i no entrenadors esportius com podria pensar-se.

No hay comentarios:

Publicar un comentario