domingo, 10 de mayo de 2015

PAÏSOS I EQUIPS DOMINANTS:

UNIÓ SOVIÈTICA: 


El primer Campionat del Món (1963), va ser guanyat per la soviètica Ludmila Savinkova, i la primera competició de conjunts amb un Mundial, a Copenhague a l'any 1967, també va ser guanyada per la URSS. Algunes altres soviètiques que van guanyar mundials van ser: Elena Karpukhina, Liubov Sereda, Galima Shugorova, Galina Beloglazova, Irina Deriugina, Marina Llóbach, Alexandra Timoshenko i Oxana Skaldina.



MARINA LLÓBACH:



Va ser la primera gimnasta soviètica a ser campiona olímpica als Jocs Olímpics de Seúl 1988. Va començar a fer gimnàstica ritmica al 1977 quan només tenia 7 anys. Es va donar a conéixer al 1985 quan va quedar 7a al concurs general dels Campeonats Mundials de Valladolid, a una competició dominada per les búlgares que van guanyar les tres medalles en jocs.



RÚSSIA:


Después de la caiguda de la URSS, Rússia va quedar com el país dominant de la gimnàstica ritmica al inici dels anys 90. Oxana Kostina es va convertir amb la primera campiona del món de Rússia com a país independent. Als Jocs Olímpics de Sidney 2000, Yulia Barsukova es va convertir amb la primera russa amb tenir l'or olímpic.



UCRAÏNA:


A l'antigua URSS, un gran nombre de gimnastes eren d'origen ucrainès, incluint a Ludmila Savinkova, primera campiona del mundial. Albina i Irina Deriugina (mare i filla) van jugar un paper molt important amb l'èxit de la gimnàstica ritmica amb aquest país, entrenant a estrelles com Alexandra Timoshenko i Oxana Skaldina.


Després de la caiguda de la URSS, Ucrania va seguir aconseguint èxits amb gimnastes com Ekaterina Serebrianskaya, campiona olímpica a Atlanta '96. Algunes altres gimnastes ucranianes destacades:  Elena Vitrichenko, Tamara Yerofeeva, Anna Bessonova, Natalia Godunko, Alina Maksymenko o Ganna Rizatdinova.





Ganna Rizatdinova 

BIELORRUSIA: 


La primera soviètica que va ser campiona olímpica va ser la bielorrussa Marina Llóbach. Des dels finals dels 90, Bielorrussia ha tingut un èxit considerable als Jocs Olímpics, guanyant a modalitat individual dos medalles de plata i una de bronze amb Yulia Raskina, Inna Zhukova i Liubov Charkasyna respectivament, i dos de plata i una de bronze amb conjunts.



BULGÀRIA: 


La década de 1980 va marcar l'èxit bulgarès amb la generació de gimnastes denominada las Chicas de Oro de Bulgaria, Iliana Raeva, Anelina Ralenjova, Lilia Ignatova, Bianka Panova, Adriana Dunavska, Diliana Guerguieva o Elizabeth Koleva.


Els anys 90 van estar marcats pel domini de Marina Petrova, tricampiona del món i d'Europa al concurs general. A la década de 2000 hi va haver una decaiguda de la gimnàstica ritmica individual de Bulgaria, encara que convé senyalar a gimnàstes notables com Simona Peycheva i Sylvia Miteva.


Sylvia Miteva



ESPANYA:


A la modalitat individual va conseguir l'èxit notable Carloina Pascual, medallista de plata als Jocs Olímpics de Barcelona 1992, Carmen Acedo, campiona del món de maces al Mundial de 1993 i Almudena Cid única gimnasta a l'història a participar a quatre finals olímpiques (1996, 2000, 2004, 2008)


Els Jocs Olímpics d'Atlanta 1996 amb un equip format per Marta Baldó, Nuria Cabanillas, Estela Giménez, Lorena Guréndez, Tania Lamarca i Estíbaliz Martínez. 


FEDERACIÓ ESPANYOLA: http://www.rfegimnasia.es/






ITALIA:

A l'igual que Espanya, ha aconseguit més èxits a la modalitat de conjunts. El grup italià ha estat quatre vegades campió del món al concurs general i ha guanyat dos medalles (una de plata i una de bronze) als Jocs Olímpics.


No hay comentarios:

Publicar un comentario